Baptisme
 
   
     
  El Baptisme

Què és el sagrament del Baptisme?
Pels sagraments, gestos de Crist a través dels gestos de l'Església, se'ns dóna la vida de Déu.
Batejar vol dir "immergir", "submergir" dins l'aigua; és a dir, immergir-se en Déu.
El do del Baptisme ens introdueix -immergeix en la vida de Déu, vida a la qual som cridats per sempre.
El Baptisme ens purifica del pecat i ens dóna una vida nova, ens fa fills de Déu.

La fe ha de créixer després del Baptisme. Per això, en el cas dels infants, és importantíssim l'ajut dels pares i padrins durant les primeres etapes de la vida (fins la joventut).
En el cas dels joves i adults la vida de fe també s'ha de cuidar i alimentar: així pel baptisme podem viure com a fills de Déu en el matrimoni i la família, a la feina i en el lleure.
Pel baptisme esdevenim membres de la gran família dels fills i filles de Déu: membres de l'Església.

A quina edat es pot batejar?

Bateig d'un nadó, amb compromís dels pares.
El baptisme és un dó que se'ns dóna per la bondat de Déu, no pas pels propis mèrits. Per això el poden rebre els iInfants sempre i quan els pares es facin responsables de fer créixer i madurar la llavor de la fe sembrada en el cor d'aquell infant.
Els pares volen el millor pels seus fills. En cas d'uns pares cristians que són conscients del què significa i produeix el baptisme en el cor de la persona el més lògic és que demanin el baptisme pel seu nadó tan aviat com sigui possible, sense caure en l'oblit, ni donar més importància a motius que han de quedar en segon terme (motius socials, comercials,...).

Bateig d'un infant en edat catequètica
En el cas dels infants hi ha una preparació per al bateig adequada a les seves capacitats.

Bateig d'un adult
Cada vegada és més freqüent que adults no batejats descobreixin Déu i la fe. Cal llavors, abans de rebre el baptisme una formació i un comeixement de la fe, de la celebracions i de la vida cristina.
És aquesta formació, senzilla i pràctica, que permetrà lligar la fe i la vida, que permetrà donar a la vida un nou enfocament, segons l'Evangeli.